Hieronder vindt u het laatste nieuws over Ad en zijn activiteiten. Klik op de titel en lees het hele artikel. Het laatste nieuws staat bovenaan.

Ad Arma deelnemer aan 'Familiar-Unfamiliar' in Athene
Dear friends,

I herewith want to inform you about the exhibition 'Familiar – Unfamiliar’ in the Netherlands Institute at Athens.
Duration: May 22nd – June 27th 2014 (except on 3 t/m 9 June and 16/6, 19/6 en 26/6)
Hours: Monday to Friday 10:00 – 16:00

After participating at the Cretan art festival “Chania Art” and the artfestival of Patra “Reculture”, the exhibition “Familiar- Unfamiliar” is now presented in Athens, at the Netherlands Institute.

In the group exhibition “Familiar- Unfamiliar” eight Dutch artists under the curation of Apostolis Zolotakis manipulate heterogeneous techniques and styles. A nomadic characteristic connects them. They abandon their familiar environment for an ongoing trip in different places of alternative cultural backgrounds. For them, the unfamiliar is a stimulus in their life and a source of inspiration for their artwork.

“As a whole, the character of the artworks creates an intellectual place where the connection between life, art and cultural identity is revealed with delicacy. The aim is to eliminate all distances.”
A. Zolotakis

This particular group of artists also participates at the group exhibition “Ground Zero” at Contemporary Art Meeting Point / CAMP, curated by Apostolis Zolotakis and Kelly Athanasiadou. “Ground Zero” will be running until the 6th of June.

Participating artists: Ad Arma, Peter Heij, Paulien Lethen, Henny Van Der Meer, Jan Mulder, Henk Puts, Bert Van Santen, John Sikking Curated by: Apostolis Zolotakis Netherlands Institute at Athens Makri 11 117 42 Athens Tel: +30 210 9210760 Fax: + 30 210 9210770 E-mail: nia@nia.gr

Kunstspot, interview: Oktober, Maand van de grafiek
In deze KUNSTSPOT richt galeriehoudster Lia Hector het spotlicht op de maand van de grafiek, oktober en in het kader daarvan op kunstenaar Ad Arma, in 2007 kunstenaar van het jaar.

De 3 pagina’s die ik in VIVACE heb zijn onvoldoende voor wat ik u als lezer zou willen brengen over grafiek. Ik kan alleen doen blijken van mijn liefde voor de etskunst, gravures en mezzotint en mijn voorkeur voor eigen druk van de kunstenaar. Wat ik daarom wel ga doen is u proberen te verleiden om u in de grafiekkunst te verdiepen via websites, de etsen van Ad Arma en om u te attenderen op een tentoonstellingsagenda in het kader van de grafiekmaand. >> Bekijk hier het hele interview

Ook de PZC gaf het veel publiciteit, met een prent van Ad als illustratie van de Maand van de grafiek

Ad Arma

Ad Arma genomineerd voor Kunstenaar van het jaar 2014!
Geachte heer Arma,

Vandaag is de eerste ronde, de nominatieronde, van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2014 afgesloten. Het doet ons veel plezier je te kunnen berichten dat je dit jaar voor het eerst of weer een van de genomineerde kunstenaars bent. We feliciteren je van harte met jouw nominatie!

Je bent gekozen door een panel dat uit circa 100 kunstkenners bestaat, waaronder directeuren van kunstmusea, kunstrecensenten, docenten aan kunstacademies, kunsthandelaren, kunstverzamelaars en conservatoren. Het grote aantal malen dat je door verschillende panelleden bent voorgedragen, heeft jouw nominatie bepaald.

Met ingang van 1 juli wordt jouw naam als genomineerde op de website www.kunstweek.nl vermeld. Door dan op jouw naam te klikken, vindt je een korte omschrijving en afbeeldingen van twee van jouw werken. Als je tekst en/of beeld aangepast zou willen hebben, kun je ons dat per e-mail aangeven: els.vanlent@kunstweek.nl.

Ook op 1 juli start de tweede ronde van de verkiezing en kan het publiek stemmen. Deze stemronde leidt tot bepaling van de 25 halve finalisten, die op 16 september bekend worden gemaakt. Op 1 november, na de vierde verkiezingsronde, worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. Dit zijn, naast de Kunstenaar van het Jaar 2014, het Talent van het Jaar 2014 en de Briljanten Kunstenaar 2014.

Je ontvangt de komende periode nog aanvullende informatie. Als je in dit stadium opmerkingen of vragen hebt, kun je die rechtstreeks voorleggen aan els.vanlent@kunstweek.nl.

Met vriendelijke groet, Stichting Kunstweek
David Polak
voorzitter

Ad Arma genomineerd voor Kunstenaar van het jaar 2013!
Geachte heer Arma,

Vandaag is de nominatieronde van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2013 afgesloten. Het doet ons veel plezier u te kunnen berichten dat u dit jaar voor het eerst of weer een van de genomineerde kunstenaars bent. We feliciteren u van harte met uw nominatie!

U bent gekozen door een panel dat uit circa 100 kunstkenners bestaat, waaronder directeuren van kunstmusea, kunstrecensenten, docenten aan kunstacademies, kunsthandelaren, kunstverzamelaars en conservatoren. Het grote aantal malen dat u door verschillende panelleden bent voorgedragen, heeft uw nominatie bepaald.

Met ingang van 1 juli wordt uw naam als genomineerde op de website www.kunstweek.nl vermeld. Door dan op uw naam te klikken, vindt u een korte omschrijving en afbeeldingen van twee van uw werken.

Ook op 1 juli start de tweede ronde van de verkiezing en kan het publiek stemmen. Deze stemronde leidt tot bepaling van de 25 halve finalisten, die op 16 september bekend worden gemaakt. Op 2 november, na de vierde verkiezingsronde, worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. Dit zijn, naast de Kunstenaar van het Jaar 2013, het Talent van het Jaar 2013 en de Briljanten Kunstenaar 2013.

Een echte Ad Arma in het Hollands Kunst Kwartet!
In dit leuke kwartespel treft u in dertien series van vier kaarten een beknopt overzicht van de Nederlands kunstwereld aan. Van hedendaagse kunstenaars uit diverse disciplines tot de oude Hollandse meester. In dit rijtje ontbreekt ook Ad Arma niet.
Kunstkwartet

Klik hier voor de folder (pdf). Voor meer informatie en verkoop, kijk op de website van dit leuke kwartet.

Ad Arma bij Koffietijd RTL 4
Eind oktober was Ad te gast bij koffietijd, in het item'Kunstwerk van de week'. Iedere week veilt een kunstenaar een eigen kunstwerk en de opbrengst gaat naar een goed doel door de kunstenaar gekozen. De opbrengst van het glasobject ging naar het goede doel van Ad's keuze: het Prins Clausfonds. Bekijk hier het fragment.

Ad Arma bij 'Zomer in Gelderland' van TV Gelderland
13 Juli was Ad te gast bij het programma 'Zomer in Gelderland' op TV Gelderland. Hij praat hier over zijn kunst.

'Glas? Ik kan er niet meer van slapen' De Gelderlander
"Maar net zoals ik regelmatig op reis moet om mijn geest nieuwe impulsen te geven, is ook het gebruiken van een nieuw materiaal of medium een enorme stimulans. En nu is dan glas op mijn weg gekomen." Lees hier het artikel.

Ad Arma Kunstenaar van het Jaar 2007
Uit acht finalisten is Ad Arma als Kunstenaar van het Jaar 2007 gekozen. De winnaar is bekendgemaakt tijdens het Kunstweek Bal waar circa 450 kunstliefhebbers aanwezig waren ter gelegenheid van de start van de landelijke Kunstweek.

Dit werd over hem geschreven op de website van de Kunstweek:

Ad Arma (1954) is een veelzijdig kunstenaar. Naast zijn grafisch werk, schildert hij en maakt hij bronzen en keramische beelden. In zijn werk is vaak dezelfde thematiek terug te vinden: het samenvallen van het verleden en de toekomst in de dromen van het heden. Dit zeiden de stemmers onder meer over Ad Arma: ”Heeft zowel met zijn schilderkunst als met zijn beeldhouwen altijd een even hoge kwaliteit en kunstzinnigheid ten toon gespreid” en ”Deze inspirerende hard werkende kunstenaar is een meester in het weergeven van gevoelens en de betekenis van het leven in zijn etsen. Een ets van Ad Arma is intens genieten van kleuren en symboliek.”

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is de oudste en verreweg grootste verkiezing op het terrein van beeldende kunst in Nederland. Door de gefaseerde opzet met vier verkiezingsrondes, waarbij gedurende de looptijd van de verkiezing zowel een panel van deskundigen als het publiek hun stemmen uitbrengen, het omvangrijke panel en het grote aantal uitgebrachte stemmen door het publiek, biedt de uitslag een goed beeld van de mate waarin Nederlandse kunst en kunstenaars in brede kring gewaardeerd worden.

Als beginnend kunstenaar, toen nog werkend onder de naam ARM, had Ad nooit kunnen vermoeden dat hij ooit bij de gerenommeerde Nederlandse kunstenaars zou horen. Dat zijn werk door vele kunstliefhebbers gewaardeerd wordt, bleek de afgelopen jaren uit zijn tweede, tiende en veertiende plaats tijdens de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar. Dit jaar werd hij eerste. Ad wil graag iedereen bedanken, die zijn/haar stem op hem heeft uitgebracht.

Ad Arma, een wolf op de drempel
Ter ere van Ad's 50ste verjaardag én zijn zilveren jubileum is begin 2005 een prachtige kleurrijke overzichtspublicatie van zijn bronzen en grafiek uitgegeven. Het bevat eveneens een essay over Ad Arma’s werk en inspiratie. Het boek ‘Ad Arma, een wolf op de drempel’ kunt u bestellen per e-mail. De kosten bedragen € 40,- excl. verzendkosten.